2015. szeptember 25., péntek

02 - Összefogni

Paul már eléggé kezdi föladni próbálkozását, avagy az ablakon való kimászást. Közben egyre inkább dörömbölnek az ajtón az ittas vendégek, és ordibálnak, hiszen tíz perce nem jön már ki a fiú. Valójában kissé fél is kimenni a nyámnyila srác: azon morfondírozik, hogy utána kiverhetik a belét az agresszív fickók. Végül mély levegőt, s nagy bátorságot vesz, majd kimegy az ajtón. Hangos üdvrivalgás közepette egyszerre özönlenek a mellékhelyiségbe a részeg pasik. A nagy tolakodás és ricsaj miatt verekedésbe kényszerülnek, nemsokára véres arccal menekülnek a mosdótól. Paul remegve ül le egy bárszékre, éppen Ryan és Alison mellé, akik a túlsúlyos fiú hadművelete alatt boldogan cseverésztek egymással.
- Jézusom, mik ezek az üvöltözések? - kapja oldalra arcát ijedten a lány. Paul lesüti a fejét, majd arrébb ül egy székkel. Tudja, hogy ő okozta az egész verekedést, bár kétségtelen, hogy nem direkt tette.
- Fogalmam sincs, ne félj, nincs semmi gond - nyugtatja meg a lányt Ryan, és végigsimítja kezét Lis arcán.
- Tehát van két testvéred, akik ikrek? - tereli el a témát Alison.
- Hát, igen. Kétpetéjű ikrek, egy hónapja töltötték be a huszonegyet.
- Nagyszerű. Nekem nincs testvérem, szerencsére.
- Szerencsére? - kapja fel a fejét a srác - Az a legkirályabb dolog a világon, ha valakinek van bátyja! - Alison elhúzza oldalra a fejét, s karjával megtámasztja. Nem igen repesne az örömtől, ha valaki helyette aratná le a babérokat, maga a tökéletesség lenne, és jobban szeretnék a szülei. Mert ő igenis megdolgozik azért, hogy jó tanuló legyen, ami mellett szép és népszerű is. De ha testvére lenne, akkor biztos ő lenne a kiemelkedőbb, az ügyesebb, az okosabb és a szebb. Ha pedig nem, akkor tutira idegesítő és önző lenne. Kétségtelen. Alison makacs; ha bátyja lenne azt elfogadná, de kisebb testvért semmi esetre sem óhajtana maga mellé.
- És te hova jársz suliba? - váltja át egy már megfontoltabb témára.
- A Lake View-ba. Most lettem végzős, és te? - mosolyog a lányra, majd megfogja a kezét.
- Morgan Park - hajtja le a fejét a lány, majd nagyot sóhajt. Majdnem egyórányira van a kettő egymástól.
- Ó! És merre laksz?
- A South Esmond Street-en, közel a sulimhoz - felel, majd megigazítja rövid haját.
- Hát, én nem ott - nevet Ryan, bár hangjában kissé fellelhető csalódottsága - A belvárosban, úgy a Millennium Parktól két saroknyira, nemrég költöztünk oda. Igen, kicsit messze van a sulitól - A lány majdnem felsikít, hogy az a város kellős közepe, turisták tömkelegével - az álma -, de végül nem mond semmit, csak magában mosolyog. Ha ott lakna, biztosan hiányozna neki a kertvárosi csend, a formára vágott sövény a családi ház előtt. Titokban mégis kicsit vágyna egy zajos felhőkarcolóba, valahol Ryan közelében, ahol az utcai fényektől az éjszakák is világosak a tópartnál. Akkor kiülhetne a fiú társaságában minden éjszaka a partra, ahol együtt álmodozhatnának a közös terveikről. Igenis létezik szerelem első látásra - öt perc beszélgetés sem kellett, hogy a lány kiverje fejéből Matt-et, hamar rádöbbent, hogy neki egy belevaló Tallin-srác kell. Úgy tűnik, a fiú sem érez mást Lis iránt. Perzselő tekintetében nem az van, mint Matthew unott, de sármos arcában, annál sokkal több. Neki nem az a célja, hogy elbűvölje a lányt, majd keféljen vele, hanem hogy hosszútávú kapcsolatot teremtsen. Szereti, hogy ez a lány nem az a tipikus bombázó, avagy magamutogató liba, hanem egy kedves, szelíd, de mégis szívdöglesztő csaj. Ryan sem az, akinek látszik. Igenis van szíve, és egy érzelmes srác. Ugyan könnyen válik - kizárólag szánalmas csitrik közelében - szemét pasivá, szíve mélyén egy lelkes fiú, aki csak az igaz szerelemre vágyik. Hihetetlen, de igaz: létezik a tökéletes pasi,  méghozzá Ryan személyében. A rossz fiús külsőben egy lágy szív, körülötte csendes lélek lakozik. Barna szemeiből süt a jószívű kisfiús személyiség, tekintetével megbabonázza a lányokat.
Mindeközben Cat egyre kezdi érezni, hogy Matt nem vágyik tőle valami sokra. Nem is bír teljesen őszinte lenni a lány, apró hazugságokat bele-bele tömörít mondandójába. A látszat ellenére egy rendes  tizenhat éves, aki csak szórakozni vágyik. Nem gondolt bele, hogy ez a ruha eléggé koravénné teszi őt, nem mellesleg kissé barbibabás érzetet ad neki, ráadásul családja svéd vonalai festettnek tűnő hajkoronával áldották meg.
- Bébi, nem iszol még néhány pohárral? - kérdezi Matthew, mire a lány összevonja szemöldökét. Érzi, hogy a fiú csupán le akarja itatni, hogy könnyebben elcsábíthassa őt. Ám a lány még így sem tud ellenállni, hiába sikerült kikövetkeztetnie a srác baljós szándékát.
- Lehet róla szó, feltéve, ha mégis megmutatod nekem azt a tetkódat - válaszol Catherine fenyegető pillantásokat lopva a sármos fiúra, a ma már bevált plázacica-hang imitációjával.
- Áll az alku - vágja rá a pasi, majd leveszi a pólóját. Kigyúrt teste látványára Cat elmosolyodik, a bárban ülő hölgyek pedig halkan tapsolni kezdenek, egyesek még kurjongatni is, amit csak alig hallani, túlságosan elnyomja a hangszóróból üvöltő gépzene. Azonban a zene elhalkul, a taps lecsillapodik, s ettől már tisztán hallani az üvöltözéseket az illemhely környékéről. Néhány véresre vert szerencsétlen hapsi dülöngélve andalog ki a helyszínről. Catherine-en végigfut az ijedtség, s észrevétlenül a mellette ülő fiú kezébe csúsztatja sajátját. A pillanatot kihasználva Matt megsimítja a lány vállát, habár elszörnyedt tekintetét még mindig nem mossa le az arcáról, hogy végre bízik benne, s biztonságot érez mellette.
- Él még? - kiabál egy jóképű huszonéves, aki eddig messziről figyelte az eseményeket a mellékhelyiség körül. Ennek következtében egy jóval idősebb nőszemély gyorsan kezdi bepötyögni a mentők számát, de mire a végéhez érne, hallatszik a válasz: meghalt. Itt bizony gyilkosság történt - gondolja az asszony menten a rendőrség számát írja hevesen a rublikába.
- Állj! Ne hívjon senkit! - ordít a házigazda, majd fegyvert szegez a nőre. Ezernyi rémült szempár szegeződik rájuk. Matt gyorsan suttog valamit az újdonsült barátnőjének, és a helyzetet kihasználva futni kezdenek. Lis azonnal megpillantja őket, s Ryannel követni kezdi a párost. Paul rögvest folytatja a láncot, kíváncsian várva az úticélt. Óriási szerencséjükre a remegő öreglány és a szervező között kialakult ellentét még a fegyver birtoklója figyelmét is elveszíti róluk.
- Az ablakon! - suttogja Matt, amikor észreveszi a mögötte felgyülemlett kis létszámú csapatot. Az öt gimis akciófilmbe illően ugrik ki a nyílászárón. Minden erejüket bevetve futnak minél messzebb a buli helyszínéről.
- Álljatok meg! - szólítja le őket egy férfi - Senki sehova nem megy a rendezvényről!
A kamaszok azonnal menekülni kezdenek, a csávó viszont már a nyomukban lohol. A srácok szűk sikátorokon keresztül jutnak egy kietlen utcába, ahol egy tárva nyitva álló kapujú, elhagyatott hajlékot pillantanak meg.
- Oda be, gyerünk! - kiabálja Alison, s a többiek tüstént követik a leányzót. A nyikorgó kaput  maguk után becsukják.
- Hogyan tovább? Szerintetek ránk talál? - kérdi Cat még mindig aggódva.
- Nem hiszem - vágja rá Ryan - Már itt lenne.
- Remek! Egy olyan öt perc múlva azért lessünk már ki - Matt magabiztos hangon beszél. Simán meg tudja nyugtatni magát arról, hogy minden rendben van, még akkor is, ha egyáltalán nincs.
A házban lévő hámló falakra bizony ráférne egy kiadós festés. A magas plafont széles pókhálók övezik körbe, az ablakot dús növényzet szőtte be. A falak közti sarkokban kisebb penésztenyészetek is fellelhetők, melyek az évek során be is porosodtak. Rengeteg ajtó nyílik az óriási előteremből, ahol konyha található mosatlan tányérokkal, illetve egy könyvespolc telis-tele régi regényekkel. Vajon miért hagyhatták el ilyen hirtelen ezt a házat?
- Szerintem tuti elment már a krapek - szólal meg Paul néhány perc csönd után, majd rögvest az ajtóhoz indul. Megpróbálja kinyitni hosszabb nyögés kíséretében, de nem megy neki.
- Kis puhány - nevet fel Matt, s csakhamar Ryan is követi őt a rötyögésben. A két lány karba tett kézzel figyelte őket mindeddig, most azonban inkább megsimították a szerencsétlenkedő fiút hátát. Ryan végül abbahagyja a nevetgélést, s megy segíteni Paulnak. Nagy meglepetésére neki sem sikerül, akárhogy erőlteti meg magát. A kapu nyithatatlan mindegyikőjük számára.
- Ki kell jutnunk, klausztrofóbiám van! - esik pánikba Paul, amikor észreveszi, hogy nem csak neki nem sikerült kinyitnia az ajtót.
- Nyugi már...ööö... - kezd gondolkodni Ryan a fiú nevén, de hamarjában rájön, hogy igazából be sem mutatkoztak egymásnak.
- Paul.
- Örvendek, mindkettőtöknek, de most inkább azon kéne gondolkodni, hogy juthatunk ki innen! - szól közbe elképzelhetetlenül ideges hangon Alison.
- Törjük be - hangzik a lehető legértelmetlenebb válasz Matt szájából.
- Nem az lenne a legegyszerűbb, ha hívnánk egy zárast? - kérdi Cat átváltva plázacica-módból a valódi hangjára.
- Az éjszaka közepén. Remek ötlet! - gúnyolódik Ryan. Egyre inkább érződik a feszültség. Ebben a pillanatban az ablakok, amiket ezidáig nem nagyon vettek észre a diákok, egyszerre becsapódnak hangos szélsüvítés kíséretében.
- Mi volt ez? - kérdezi Cat remegő hangon. Kezd már az agyára menni ez a ház.
- Faszom tudja! Na, betörjük azt az ajtót vagy sem? - hangzik Matt semmitmondó válasza, szokásos türelmetlen hangján.
- De nincs is vihar, és az ablakok...- kezd bele a szőke lány.
- Te egy zseni vagy! - kiált föl a Lis belevágva a másik csaj mondanivalójába, majd az ablakokhoz szalad - Gyertek, itt ki tudunk menni... csak ez a régi fos beragadt.
- Beragadt? Ne szarakodj már! Kinyitom! - Azonban Matt szintén sikertelenül próbálkozik. Innen nem lehet kijutni.
- Én holtrészegen megállapítom, hogy ez a ház el van átkozva! - visít elkerekedett szemekkel Cat.
- Beragadtunk.

2015. szeptember 13., vasárnap

01 - Ismerkedni

Bétázta kivételesen Lyanna Baggins :)

Alison, mire már beesteledett, bóklászni kezd az utcákon. Szűk topánkája sötét rózsaszínben pompázik, hangosan koppan minden egyes lépéskor. Erre az alkalomra legelegánsabb ruháját vette fel, egy testhezálló, fekete ruhát, néhol strasszkövekkel díszítve. Michael Kors retiküljére még tavaly kaparta össze pénzét, és most végre valami különlegesebb alkalomra is fölvehette. Nemigen járt még eddig tömegközlekedéssel, mindig volt valaki, aki elvitte őt mindenhova. Most itt kell sétálgatnia, és keresnie a bulit, ahova délelőtt meghívták. Egy barátja volt még tegnap ezen a helyen, és szerinte állati volt, ezért beszervezte Lis-t is. A lány nem tétovázott, hiszen mindig megbízik barátaiban. Azonban magabiztossága szertefoszlik, amikor nem találja a helyet, nincs ott, ahol lennie kell. A kék ég még este tíz órakor is világos, alig látszik néhány csillag. Az utcai lámpák fénye méginkább fokozza a hatást ezen az októberi éjszakán. A koszos járdán sétál céltalanul, de nagyon jól leplezi. Alison mindig is magabiztos és ambiciózus lány volt, nem csoda, hogy ennyi barátra tett szert. Tudja, mit akar, sosem habozott, nem tétovázott. Célratörő s erős lány, aki sosem bizonytalanodik el. Ez az este pedig arra kényszeríti, gondolja. Hiába nézi a repkedő madarakat, hátha megmutatják neki az utat. Csak megy, meg nem áll, hátha megtalálja valahol azt a helyet. Csendes este van, főleg ezen a környéken. Az emberek vagy buliznak, vagy otthon vannak, senki sem bolyong az utcán. Eleve egy elhagyatott környék, ez a szegénynegyed. Alison már megszokta a kertvárosi negyedet, egész életében ott élt. Ritkán járt máshol, csak néha-néha a belvárosban egy-két buli erejéig. Kicsit fél, ami nem megszokott tőle. Valamiért rossz előérzete van, nem érti, miért, talán az erős hajléktalanszag miatt, amit már a buszról való leszállás óta érez...talán magán? Beleült volna valamibe a buszon, vagy pusztán a környék ilyen szagos? Nincs ideje ezen elmerengni, mert egy kis táblát lát, 'Soulclub' felirattal. Ez az a klub, amit keresett. Lassan megpróbálja kinyitni a vaskilincset, de zárva van. A csengőt keresi a kopottas falon, de ki van tépve. Már majdnem meggondolja magát, amikor kinyitja valaki az ajtót. A lány megkönnyebbülne, de nem tud, mivel egy harmincas éveiben járó pasas nyitja ki. Hosszú, raszta haját copfba fogta be, de emellett körszakálla férfiasabbá, komolyabbá teszi. Alison megdermed, már régóta nem kalapált ennyire a szíve. A férfi várja, hogy megszólaljon Lis, de végül mégis ő kezdi a bemutatkozást.
- Lewis Brock, szervező - nyújtja gézbe kötött bal kezét, de látva a lány arckifejezését, gyorsan visszarántja.
- A-alison Statebridge - szólal meg halkan, dadogva a lány. Maga is elcsodálkozik ezen, hiszen ő mindig magabiztosan, hangosan mondja ki a nevét, de ezúttal van valami félénkség a hangjában.
- Fönt vagy a listán? - kérdezi hangosan Lewis, hogy hallatszódjon az immáron fülsüketítő zene mellett.
- Elméletileg igen, egy barátom szólt - Alison már sokkal magabiztosabban beszél. A szervező keresni kezdi a nevet a rövid listán, majd kis idő múlva végre megtalálja. Beengedi a lányt, és kollégája felszolgál neki egy italt.
- Ez milyen koktél, ha szabad kérdeznem?
- Itteni specialitás. A receptje titkos - válaszol gyanúsan, szűk mondatokban a pultos fiú. Lis keresni kezd vele egykorú tinédzsereket, de a sok harmincas pasi között nem talál egyet sem. Kissé megijed, mivel annyira nem is jó, mint gondolta. A zene okés, az ital is (bár van benne valami furcsa íz), de az emberek, akik bulizni jöttek nemhogy nem az ő korosztálya, mindegyik unszimpatikusnak és féregnek néz ki.
***
 Matthew nem az a fiú, akinek bárki megmondhatja, mit csináljon. Gazdag, belvárosi srác, rengeteg haverral, annál kevesebb kötelezettséggel. Sosincs mire panaszkodnia tökéletes családi háttérrel és férfias testtel. Mindenki odavan érte, mindig megkapja, amit akar, szinte akárkitől. Maga a tökéletesség, gondolja mindenki róla. De ez így van, ha van valaki, aki tökéletes, az Matt. Soha semmi szerelmi bánatnak sem részese, kigyúrt teste, sármos arca minden lányt levesz lábáról. Ráadásul bármit megtehet, amit csak akar. Így jut el a Soulclubba, némi pénzért cserébe. Laza ruhában jött el, semmi komoly terve nincs az éjszakára - azon kívül, hogy megcsalja a bartnőjét -, csupán egy jót akar bulizni, és leinni magát. Úgy tűnik, hogy a terve jól halad, ugyanis mikor beér a klubba, rögtön megpillantja a szomorkodó Alisont. Leül mellé, rendel egy Jack Daniel's-t, és köszön a lánynak. Lis kérdőn néz rá, majd visszaköszön. Van barátja, és semmi kedve megcsalni, szerinte az aljas és bunkó dolog. Matt a lány fenekét figyeli, amit Alison rendkívül visszataszítónak talál. -Tudod, te baromi gáz vagy - undorodik Lis, és hátrébb húzódik. -Te pedig kibaszott kedves - gúnyolódik a srác. - Te mindig így próbálkozol? Nem hinném, hogy lenne olyan csaj, akinek ez bejönne - nevet Lis. - Képzeld, igen, és talán nem hiszed el, de eddig nem volt olyan lány, akit ne sikerült volna felszednem - reagál kioktatóan a fiú. - Akkor rossz helyen kopogtatsz. Biztosíthatlak arról, hogy egyik ismerősöm sem vonzódik az ilyen próbálkozásokhoz - jelenti ki komoran a lány, de mégis érez valami kötődést a sráchoz. Szelíd hangjában benne van a remény, hogy hátha sikerül megtörnie. Alison erős lány, ezt ő is tudja. Egyik fele ellenáll, másik pedig vonzódik a fiúhoz. - Ja, hogy te katona vagy? Az más… - gúnyolódik újra Matt. Nagy szokása, folyton ezt teszi. - Nagyon vicces. Egyre rosszabb ez a parti - húzódik arrébb Lis. - Nem mondod! Első lány, aki ellenáll nekem. Nagyon mélyen érint, ugye tudod? - Alisonnak bejön Matthew szarkazmusa, de valahol érzi, hogy nem engedhet magához egy rossz fiút. Megszokta a kedves és aranyos pasikat, akik bármit megtesznek a lányért, hogy szívébe zárhassák - de nem így. - Ha rózsával vártál volna, még meggondoltam volna - erősödik meg Lis, majd rendel még egy koktélt. A fiú kuncogni kezd. - Most mi van? Mások ezt csinálják! - Nem azon nevetek - kezdi Matt, de a nagy röhögéstől nem tudja befejezni. A lány végigéz magán, de semmi kivetnivalót nem talál öltözékén. Gyorsan felhörpinti a koktélt, és idegességében megrendeli a harmadik poharat, amitől fejébe száll a temérdek alkohol. - Mondjad már, te barom! - Tudod, mi van abban a koktélban? Ez a Malibu koktél, tele whiskyvel és - nevet a fiú, valószínűleg neki is hatott a temérdek alkohol - droggal. Ha azt megiszod, nem csak, hogy kidobod a taccsot, hanem kurva nagy baromságokat is fogsz művelni. Most menj ki a mosdóba, ne várj, míg késő! - Basszus! A szüleim rohadtul ki lesznek akadva. Jobb, ha haza se megyek - kezd sírni Alison, és Matt karjaiba borul. Ebben a pillanatban egy kirívó öltözékű lány toppan be a terembe. Majdhogynem elesik extra méretű magassarkújában, látszik, hogy ritkán hord ilyet. Csábos vörös szoknyája épp eltakarja fenekét, ezzel kiemelve vonzó combjait. Rövid, fekete fülbevalója vadul hívja fel a figyelmet hidrogénszőke, vállig érő hajára. A világosbarna melírcsíkoktól tűnik leginkább műnőnek. Matt azonnal végigbámulja a csajt, aki plasztikai műtét nélkül is gigantikus mellekkel bombázhat. - Ha megbocsátasz... - szól a srác, és poharával elindul Catherine, a kihívó ruhájú csaj felé. - Természetesen, gondoltam, hogy inkább közülük választasz... - Már duplán látsz? - nevet Matt, és grimaszt vág. - Pffh... dehogy! Triplán! - kezd röhögni Alison is, majd vadul hátat fordít, és egy harminc év körüli hölgytől megkérdezi, merre van a mosdó. Elvánszorog táncikálva, majd magára zárva az ajtót gyorsan belehány a kagylóba. Szinte eldől a részegségtől, pedig a drog hatása még az elején jár. Mély levegőt vesz, és megpróbál kapaszkodás nélkül visszaindulni a helyére. Catherine és Matt még mindig flörtölnek, amitől elszörnyed Lis. Talán mégis megtetszett neki Matt rosszfiús humora. Vagy csak szégyelli magát, mivel így elutasított egy jó pasit. Ez a lány még soha életében nem tett ilyet. Ha hajtanak rá, akkor azt el is fogadja. Valamivel ki kellene engesztelni magát - gondolja, majd egy körülbelül vele egykorú, sötétbarna hajú srác felé indul. Szinte vakon ül le mellé, hiszen homályosan is lát, és csak a haja látszódik hátulról. Egy próbát azért megérhet. Bármi. Alison, leülve a fiú mellé megpillantja meglepett, napbarnított arcát. Óvatosan megigazítja sötét tincseit, majd bemutatkozik. -Ryan Tallin - mosolyog vissza aranyló tekintettel, apró mosolygödröcskékkel. Rögtön megtetszik neki a lány szerény arca, hiába látszik rajta, hogy rengeteg alkohol ivott. A Tallin-srácok első számú szabálya az, hogy sose hagyják, hogy a lány irányítsa őket. Ryannek két bátyja van, akik kétpetéjű ikrek, és szintén jó pasik. Viszont Alison bájos leánysága magával ragadja a srácot, szinte kényszeríti arra, hogy beszélgetést kezdeményezzen vele. Leveszi fekete szemüvegét, s az asztalra helyezi, hagyja, hogy halkan koppanjon, ezzel felhívva magára a lány figyelmét. Lis arcára kisebb mosoly húzódik, de nem szólal meg. Ő pedig mindig hajlamos átvenni az irányítást a férfitől. Mialatt a két bimbózó pár cseverészik, a férfimosdó előtt kígyózó sor áll, ugyanis valaki, nevén nevezve Paul Richardson éppen szökni próbál élete legborzalmasabb partijából. Azt ugyan nem kalkulálta bele, hogyha sikerülne is enyhén hájas testével kimászni az ablakon, hogyan nyitja ki az ajtót. A négy gimis kezdi egyre jobban érezni magát, viszont Pault mind a négy csaj visszautasította, akiknél bepróbálkozott.